Recht op de beste juridische bijstand naar keuze

Met een rechtsbijstandsverzekering, recht op juridische bijstand naar keuze.
Iedereen die een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten, heeft recht op een advocaat naar keuze. De rechtsbijstandsverzekering betaalt in dat geval uw juridische kosten. Zodra u bent verwikkeld in een juridisch geschil, kunnen onze advocaten u bijstaan op kosten van uw rechtsbijstandsverzekering.

Vrije advocaatkeuze bij een juridische procedure

Eigen keuze advocaat met een rechtsbijstandsverzekering

Het Europese hof heeft bepaald dat iedere verzekerde een advocaat naar keuze mag inschakelen. U kunt dus een gespecialiseerde advocaat inschakelen op kosten van uw rechtsbijstandsverzekering. Zo bent u gegarandeerd van optimale juridische hulp in uw zaak.

Voorwaarden recht op vrije advocatenkeuze:

  • Uw juridische procedure dient onder de dekking van uw verzekering te vallen. Indien dat het geval is en er een procedure gevoerd moet worden, dient uw rechtsbijstandsverzekering in te stemmen met de advocaat van uw keuze.
  • U heeft recht op een advocaat naar keuze, zodra er een juridische procedure gevoerd moet worden. De rechtsbijstandsverzekering dient daarover positief te adviseren.
  • De rechtsbijstandsverzekering kan beslissen dat procederen niet noodzakelijk is. U kunt zich dan wenden tot de geschillenregeling.

Meer weten?

Meer weten over dit onderwerp of heeft u direct juridische hulp nodig?
Wij zijn altijd bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur op 085 047 4270